Primăvara vine cu natură înverzită, cu flori, culori, soare, dar şi cu o mulţime de alergii de sezon şi cu astenia de primăvară.
Astenia de primăvară nu este o stare rezervată exclusiv adultilor, ci şi o problemă a copiilor, făcându-i să se simtă lipsiţi de motivaţie.
Modificările climatice apărute în ultima perioadă îi afectează destul de mult pe cei mici. Somnolenţa, tristeţea, durerile de cap, sunt doar câteva dintre simptomele întâlnite la copii în această perioadă.
Astenia de primăvară nu o afecţiune medicală, ci mai degrabă o stare. Este o perioadă în care corpul nostru se adaptează schimbărilor de temperatură şi gradului de lumină pe care îl primeşte si astfel ritmul biologic este dat peste cap.
Simptome:
- apatie;
- oboseală;
- somnolenţă;
- iritabilitate
- anxietate;
- plâns din senin;
- durere de cap;
- slăbiciune musculară;
- concentraţie şi atenţie scăzute;
- tristeţe;
- lipsa de reacţie la propuneri interesante;
Remedii contra asteniei de primăvară
Un stil de viaţă organizat şi echilibrat şi un mic ajutor din partea splimentelor alimentare pe bază de vitamine şi minerale reprezintă cel mai bun remediu contra acestei stări .
Activitatea fizică este una dintre cele mai bune combatante ale asteniei de primăvară. Mişcarea fizica îi oferă copilului energie şi un tonus psihic bun.
Vitamine şi minerale:
- complexul de vitamine B (ouă, cereale integrale, peşte, lapte);
- vitamina C (citrice, legume verzi, mere etc.);
- magneziu;
- cupru (crustacee, ficat, ciuperci);
- fosfor (broccoli, vită, pui, fructe uscate);
- zinc;
- fier (mazăre, cartof, spanac).
Somnul suficient şi odihna reprezintă cei mai buni aliaţi ai unui organism puternic şi sănătos, dispus să facă faţă tumultoaselor efecte ale venirii primăverii.