Cotlete de porc cu smantana

Ingrediente:

4 cotlete de porc
30 g slanina afumata
50 g ceapa
100 ml vin alb
100 ml smantana
lamaie
sare

Preparare:

Slanina taiata marunt se prajeste intr-o tigaie, la foc mic, pana cand se rumeneste putin. Se ia de pe foc si se adauga ceapa rasa prin razatoarea cu gauri mici si putin boia dulce. Se stinge cu vinul si 3-4 linguri cu apa si se lasa sa fiarba 5 minute ca sa se moaie ceapa, potrivindu-se gustul cu sare, zeama de lamaie si piper.

Apoi se ia de pe foc si sosul se amesteca imediat cu smantana care a fost batuta bine. Nu se mai fierbe, pastrandu-se pe un vas cu apa fierbinte. Cotletele, nebatute si nesarate, unse cu untdelemn, se prajesc intr-o tigaie care a fost infierbantata inainte fara grasime. Cotletele se prajesc in tigaia fara grasime, numai cu 20 minute inainte de servire, cate 10 minute pe fiecare parte, pana cand se rumenesc putin. Cotletele se asaza imediat pe platou, turnandu-se sosul deasupra. Se servesc cu garnitura de orez, macaroane sau cu piure de cartofi si salate.

Mai multe articole