Covrigei englezesti

Ingrediente:

40 gr. drojdie,
3-4 linguri de lapte caldut,
500 gr. faina,
250 gr. de unt proaspat,
500 gr. zahar,
un praf de sare,
putina coaja rasa de lamaie, p
utina scortisoara,
unt,
migdale pisate

Preparare:

Se inmoaie 40 gr. drojdie cu 3-4 linguri de lapte caldut. Se cerne 500 gr. faina pe masa de aluat sau intr-un castron, se face loc la mijloc, se pune plamadeala, 250 gr. de unt proaspat, moale, 500 gr. zahar, un praf de sare, putina coaja rasa de lamaie.

Se framanta bine, se pune la cald sa creasca. Se fac din aluat covrigei rotunzi. Se presara masa unde se lucreaza covrigeii cu faina amestecata cu putina scortisoara. Se coc la foc bun. Cand sunt aproape gata, se ung cu unt, si se presara zahar si migdale pisate.

Mai multe articole