Cum ai grijă de hainele bebelușului tău: sfaturi utile

În primele luni de viață a bebelușului întărirea sistemului imunitar este prioritară. O alimentație sănătoasă și corectă este primul lucru pe care mămicile se axează, și bine fac!

Dar igienizarea obiectelor și hăinuțelor pe care bebelușul le îmbracă este încă un pas important în păstrarea sănătății copilului tău.

De exemplu, de fiecare dată când achiziționezi hăinuțe pentru bebe, bagă-le în mașina de spălat înainte de prima purtare. Temperatura recomandată este de peste 60 de grade Celsius. Astfel, particulele de praf sau diferiți germeni cu care haina a intrat în contact, până să o achiziționezi, dispar. Până la vârsta de un an, epiderma este cu aproximativ 30% mai subțire decât cea a adultului, deci este mai receptivă la substanțe iritante și bacterii.

Citește în articolul de azi câteva sugestii pentru a avea grijă mai bine de hăinuțele celui mic:

1.  Spălarea atentă a hainelor

Felul în care speli hainele copilului este important nu doar pentru sănătatea lui, ci și pentru sănătatea întregii familii. Recomandat este să folosești detergent hipoalergenic și să investești în materiale organice, precum bumbacul. Temperatura la care speli trebuie să depășească 60 de grade Celsius, pentru că doar astfel te asiguri că acarienii sunt distruși.

Un lucru foarte important de ținut minte este să nu pui niciodată lenjeria intimă alături de restul hăinuțelor copilului tău. Este indicat sa le separi pe ale tale de cele ale copilașului, măcar până la vârsta de trei ani.

Prosoapele de bucătărie colectează microbi din alimente pe care le folosim regulat, de aceea și ele trebuie spălate separat de restul lucrurilor noastre. La fel și hainele de sport pe care le folosim la antrenamentele fizice este de indicat să fie spălate separat.

Igienizarea mașinii de spălat este importantă de altfel, deci nu sări peste acest pas. Specialiștii ne recomandă lunar un ciclu de spălare la 95 de grade Celsius a mașinii de spălat. Puțini știu că în aceasta se găsesc peste un miliard de bacterii E.coli. Deci, fii cu băgare de seamă!

2.  Cumpără asumat

Atunci cand dorești să achiziționezi articole de îmbrăcat pentru puiul tău, citește foarte bine eticheta, pentru că numai așa afli despre tipul de material, modul și temperatura de spălare.

De altfel, calcă tot timpul hainele copilului, dar și lenjeria de pat, fețele de pernă și plicul pentru pilotă, împreună cu cearceaful. Cumpara o statie de calcat cu aburi performanta deoarece aburul puternic ucide bacteriile si dezinfecteaza, astfel vei fi convinsă ca igienizarea obiectelor folosite de micuț este făcută exact cum trebuie.

3.  Fii organizată

Nu este ușor să fii mămică, iar când copilul tău este în primii ani de viață, haosul nu te ocolește sub nicio formă. Cu toate acestea, trebuie să fii ordonată, iar organizarea să devină o a doua natură a ta. Sortează hăinuțele pe culori și material, împachetate și gata de folosit oricând. Îți vei ușura sarcinile cu siguranță și vei avea timp și de puțin răsfăț pentru tine!

Îngrijirea hainelor este mai importantă decât crezi, iar sănătatea prichindelului este esențială. Fii o super mămică și ține cont de sfaturile noastre pentru o îngrijire corectă a hăinuțelor celui drag!

Sursa photo: Shutterstock

Mai multe articole