Cum poți păstra ghetele copiilor în stare cât mai bună?

Păstrarea încălțămintei celor mici în stare cât mai bună ar putea reprezenta o adevărată provocare, mai ales dacă vorbim despre sezonul rece. Noroiul, temperaturile scăzute, zăpada și materialele antiderapante de pe drum își pot pune amprenta asupra încălțăminte, însă nu sunt singurele aspecte de luat în calcul. Chiar dacă în unele cazuri, încălțămintea va fi purtată doar un sezon, din cauza faptul că picioarele copiilor cresc repede, este important ca aceasta să rămână în stare cât mai bună. Poate chiar o vei dona după ce nu se va mai potrivi picioarelor copilului tău sau poate va fi bună pentru un frate, așa că merită să ai grija de încălțăminte. 

Nu doar îngrijirea încălțămintei este importantă, ci și tipul acesteia. Astfel, primul pas este alegerea unor ghete copii sau cizme realizate din piele naturală. Acest material este rezistent, prietenos cu pielea, oferă protecție împotriva frigului, iar picioarele copilului vor rămâne uscate, indiferent cât de mult va ninge. Îți recomandăm să alegi cele mai frumoase ghete copii de la Marelbo, un producător local din inima Bucovinei. Poți achiziționa diverse modele de ghete, atât casual, dar și sport sau elegante, la prețuri excelente, de producător, indiferent dacă plasezi o comandă online sau dacă mergi în unul dintre cele peste 50 de magazine din marile orașe ale țării. 

A doua regulă de care trebuie să ții cont este schimbarea încălțămintei de la o zi la alta. Ar fi de preferat să îi cumperi copilului măcar două perechi de ghete, pe care să i le oferi în funcție de condițiile meteo sau doar să le schimbi de o zi la alta. Astfel, vei da ocazia încălțămintei să se usuce complet și să nu se deformeze din cauza umidității. 

Curățarea încălțămintei, în special a ghetelor este vitală. De fiecare dată când ajungi acasă, trebuie să cureți ghetele foarte bine de noroi și eventuale materiale antiderapante. Pentru ghetele din piele netedă, optează pentru o cârpă moale udă, care va îndepărta toată murdăria. La nevoie, poți scufunda doar tălpile ghetelor într-un lighean cu apă, dacă există noroi întărit. După ce ai curățat ghetele, este necesar să le ștergi cu o cârpă uscată și să le lași la aer, la temperatura camerei, nu lângă o sursă de căldură. În cazul ghetelor din nabuc sau piele întoarsă, este suficient să le ștergi cu o cârpă moale și să le perii cu o perie specială. Aceste tipuri de ghete nu pot fi purtate când este zăpadă, ci numai în zilele blânde de iarnă. 

Dacă încălțămintea s-a udat în interior, în cazul în care cel mic a călcat într-o băltoacă adâncă, nu îți face probleme. Când ajungi acasă, curăță bine încălțămintea cu o cârpă umedă și o soluție specială pe care o poți cumpăra de la magazinele de profil. Apoi, șterge cu o cârpă uscată și pentru a facilita procesul de uscare, bagă înăuntrul ghetelor câteva ziare sau hârtii mototolite. Ar fi bine să utilizezi și un spray antibacterian după ce se usucă. 

Sperăm că aceste sfaturi să te ajute să menții ghetele copiilor în stare cât mai bună! 

Mai multe articole