De ce e important ca bebelusii sa mearga de-a busilea

Mersul de-a busilea pare o simpla faza trecatoare, draguta si numai buna de pozat. Insa e mult mai importanta de atat! Iata de ce e important ca bebelusii sa invete sa mearga de-a busilea.

Tot mai multi copiii trec peste aceasta etapa, a mersului de-a busilea, lucru care nu e de ignorat. Mersul de-a busilea e extrem de important pentru dezvoltarea bebelusului si ar putea face o mare diferenta in evolutia lui ulterioara.

Beneficiile mersului de-a busilea la bebelusi

Ii ajuta sa-si dezvolte functiile motorii

Iti vine sau nu sa crezi, bebelusii pot face progrese uimitoare dezvoltandu-si musculatura si abilitatile motorii, iar mersul de-a busilea contribuie din belsug.

Mersul de-a busilea face bebelusul sa invete sa isi tina echilibrul, sa isi coordoneze creierul, mainile si picioarele si sa devina mai puternic.
Alergatul, saritul si chiar scrisul sau aruncatul unei mingi se bazeaza inclusiv pe abilitatile motorii dezvoltate prin mers de-a busilea.

Orientare in spatiu

Pe masura ce bebe devine mai abil si invata sa se deplaseze mergand de-a busilea, descopera cum e sa aprecieze distante si cum sa se reorienteze cand intampina un obstacol.

Imbunatateste coordonarea

Sigur ai auzit de emisfera dreapta si stanga a creierului.
Pentru ca cele doua emisfere sa comunice bine una cu cealalta, e necesar si exercitiul.
Miscarile necesare mersului de-a busilea face cele doua emisfere sa comunice.

Unde mai pui ca mersul de-a busilea iti invata copilul sa cada.
Nu putini sunt copiii care, ajunsi putin mai mari, sufera lovituri la fata sau la cap in urma unei cazaturi, deoarece nu au instinctul sa puna mainile in fata, sarind aceasta etapa in copilarie.

Bebe nu vrea sa meaga de-a busilea? Iata cum il ajuti

Pune-l pe burtica

Statul pe burtica il incurajeaza sa exploreze lumea mergand de-a busilea, sa ridice capul si sa isi dezvolte musculatura gatului.
Prea mult timp petrecut pe spate poate deforma capul bebelusului.
Gaseste un loc sigur pe podea, fara obiecte periculoase in jur, si asaza-l pe bebe pe o paturica.
Daca il ajuta, repeta si tu alaturi de el; multi copii invata mult mai bine prin imitare.

Jucarii

Foloseste jucariile pentru a-l ademeni pe bebelus sa faca cativa pasi de-a busilea, pentru a ajunge la jucaria care ii intereseaza.
Jucaria poate fi o minge moale cu care va puteti juca impreuna.

Sursa: ilslearningcorner.com

Mai multe articole