De ce sa nu-i mai iei atat de multe jucarii copilului tau

Nu o spunem noi, o spun oamenii de stiinta, si pe undeva chiar e logic, daca stai sa te gandesti: Le luam prea multe jucarii copiilor nostri, iar asta in defavoarea lor.

Le umplem camerele de jucarii felurite, gandindu-ne ca le vom oferi ceea ce noua ne-a lipsit, insa nu stam sa ne gandim o clipa macar, ca astfel le luam ceea ce noi am avut: imaginatie.
Un studiu desfasurat la Universitatea din Toledo a confirmat faptul ca prea multe jucarii strica.

Un numar mai mic de jucarii ii ajuta pe copii sa isi dezvolte imaginatia

In cadrul studiului, 36 de copii, cu varste cuprinse intre 18 si 30 de luni au fost lasati sa se joace in doua situatii diferite: unii dintre ei au fost lasati intr-o camera cu 4 jucarii, iar ceilalti au fost lasati intr-o incapere cu 16 jucarii.

In ambele cazuri, jucariile erau variate: cu baterii, cu roti, menite sa invete copiii sa numere, etc.
In incaperea in care se aflau mai putine jucarii, copiii au fost mult mai implicati in joaca, distrandu-se cu jucariile cu 108% mai mult timp decat ceilati copii, in moduri mai variate.

Joaca copiilor ce au avut mai putine jucarii la dispozitie era mai complexa si presupunea folosirea imaginatiei.
Cand cei mici erau inconjurati de multe jucarii, erau mai tentati sa fie mai agitati, trecand superficial de la o jucarie la alta.

Deloc intamplator, daca stam sa ne gandim ca adesea, cand cei mici nu au o jucarie la indemana, vor gasi intotdeauna o cratita cu care sa se joace de parca ar fi o palarie sau cum o rochie de noapte a mamei poate deveni rochie de seara, cu putina imaginatie.

Sursa: offspring.lifehacker.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau