De ce ne vine sa ne „mancam” copiii – E o reactie sanatoasa

Il smotocesti intr-una, il gadili, iti vine parca sa musti putin din el de simpatic ce e? Nu esti singura si se pare ca stiinta explica de ce iti vine sa iti „mananci' parca bebelusul.

Pe scurt, e vorba de evolutie. Nu doar ca e normal sa te joci cu el putin mai agresiv, sa iti vina sa-l musti usor de obrajori, dar e si sanatos sa o faci.

Toate aceste tendinte pe care le simtim sunt parte dintr-un mecanism de atasare prin care sunt eliberate emotii pozitive, ne ajuta sa diminuam nivelul de stres din viata noastra si sa ne descarcam chiar noi emotional.

De ce ne vine sa ne „mancam' copiii

Concret, cu cat bebelusii sunt perceputi ca fiind mai simpatici, mai smotocibili, cu cat iti vine sa ii „rontai' mai tare, cu atat iti vine si sa ii ingrijesti mai bine, e ceea ce spun oamenii de stiinta. Cei mici starnesc in noi emotii pozitive puternice, menite sa le asigure o ingrijire corespunzatoare pentru un bun start in viata.

Trasaturile care fac bebelusii atat de adorabili si care ne dau aceste senzatii sunt: fata rotunjita, frunte inalta, ochi mari, nas si gurita micute.

Totodata, barbatii sunt mai putin receptivi la toti acesti stimuli, deci simt mai putin decat femeile nevoia sa „muste' din bebe.

Ce este insa si mai interesant e faptul ca, au putut constata oamenii de stiinta, a raspunde la caracteristicile altor copii decat ai nostri in acest mod este un comportament adaptiv, nu unul innascut.
Mai exact, ca societate ne-am dezvoltat sa avem unii grija de copiii celorlalti atat de mult, incat trasaturile copiilor altor oameni ne starnesc acea „nevoie' de joaca agresiva.

Sursa: mother.ly

Mai multe articole