Drob de curcan cu orez

Ingrediente:

1kg 200 g carne curcan
250 g orez
2 cepe mari
2 oua
2 ardei capia
6 catei usturoi
patrunjel verde taiat marunt
1 lingura chimen macinat
sare, piper si chilly dupa gust
1 lingura vegeta
ulei pentru uns drobul deasupra

Preparare:

Alegem si spalam orezul.Intr-o oala punem 1l apa, jumatate lingurita sare si orezul spalat. Lasam la fiert 20-25 minute. Dupa ce a fiert, il scoatem intr-o strecuratoare si-l dam sub un jet de apa rece.Intr-o oala punem carnita de curcan, turnam apa cat sa o acopere bine, adaugam o lingura de vegeta si o punem la fiert. O lasam sa fiarba pana se desface carnea de pe os foarte usor, eu am fiert-o 1 ora 40 minute.

Scoatem carnita fiarta din oala si o punem la scurs intr-o strecuratoare.Desfacem carnita de pe os si o lasam la racit, dupa care o dam prin masina de tocat carne.Curatam ceapa si o taiem solzisori si taiem cubulete ardeii capia.Punem ceapa la calit.Dupa ce ceapa a devenit sticloasa adaugam ardeiul capia taiat cubulete si lasam la calit inca 5 minute.Dupa ce avem toate ingredientele, incepem sa pregatim compozitia pentru drob. Punem intr-un castron, orezul fiert sis curs, carnita de curcan tocata, ardeiul si ceapa calite, 2 oua, usturoiul sat pe razatoare, condimentam cu 1 lingura chimen macinat, chilly, sare si piper dupa gust si patrunjelul proaspat taiat marunt. Amestecam totul cu mana pana obtinem o compozitie omogena.

Tapetam o tava de chec cu faina si punem compozitia de drob in tava indesand-o cu mana, pentru a iesii un drob compact.Ungem drobul deasupra cu o pensula imbibata in ulei si il punem in cuptorul incins pentru 30 minute, pana se rumeneste usor deasupra.Dupa ce este copt, il scoatem din cuptor si il lasam la racit fara al scoate din tava. Se serveste rece ca aperitiv. Pofta buna!

Mai multe articole