Drob de miel

Ingrediente:

maruntaiele (ficatul, plamanii, rinichii, inima) si prapurele unui miel
3 cepe mari
cate 4 legaturi ceapa verde si verdeata
3 felii franzela
100 ml lapte 
3linguri ulei
4-5 oua
otet
1 lingura margarina
sare, piper

Preparare:

Se spala bine prapura si se lasa putin in otet.  Speli maruntaiele in mai multe ape, le tai in bucatele si le fierbi in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert, le tai marunt cu un cutit bine ascutit. Pui la inmuiat miezul de franzela in lapte. Cureti si speli ceapa verde si cea uscata si le tai marunt. Inabusi ceapa uscata cu 2 linguri ulei si putina apa, pana devine transparenta, apoi o lasi la racit.

Separi albusurile de galbenusuri. Bati spuma albusurile cu putina sare. Amesteci maruntaiele cu painea scursa, ceapa, verdeata fin tocata, galbenusurile, spuma de albusuri, sare si piper dupa gust. Ungi cu margarina o tava sau o forma termorezistenta si aranjezi prapurul in tava. Pui compozitia, o nivelezi si o acoperi cu marginile libere ale prapurului. Ungi prapurul cu uleiul ramas si dai preparatul la cuptor, la foc mijlociu, pentru 30 minute. Scoti dropul din forma dupa ce s-a mai racit. Il poti servi fie cald, fie rece, stropit cu zeama de lamaie si asortat cu salata verde. Pofta buna!

Mai multe articole