Lasagna

Ingrediente:

450 g carne tocata de porc si vita
1 pachet foi de lasagna
500 ml bulion sau sos de rosii
500 ml lapte
500 g mozzarela
5 linguri rase de faina
1 cub de unt (25 g)
2 catei de usturoi
250 ml supa pui
sare, piper, rozmarin, nucsoara
3 linguri vin alb

Preparare:

Carnea poate fi de porc, combinata, sau numai de vita. Se caleste cu 2-3 linguri de ulei, sare si piper. Cand a inceput sa se faca, dupa aproximativ 7 minute (foc mediu) se pune usturoiul pisat si supa si se mai lasa 10-15 minute sa scada. Daca nu aveti supa de pui, faceti dintr-un cub de supa si apa fierbinte. Dupa ce a scazut se adauga bulionul si vinul. Se mai lasa 2 minute dupa ce da in clocot.

Sosul Bechamel se face din cubul de unt, lapte, faina, un varf de cutit de rozmarin si un varf de cutit de nucsoara. Se amesteca faina cu putin lapte, apoi se subtiaza cu restul de lapte, untul, condimentele. Se pune la foc mediu si se amesteca incontinuu. Dupa ce a inceput sa clocoteasca, se mai fierbe 5 minute, ca sa se ingroase mai mult.

Se da mozzarela pe razatoarea mare. Tava de 22 × 33 cm se unge cu unt/ulei. Se pune un strat de foi, sos cu carne, sos alb, branza, strat de foi, sos cu carne, sos alb, branza, foi, sos alb, branza. Se pune apa sau supa pana la nivelul ultimei foi puse. Cu grasimea pe care o va lasa branza are in ce sa fiarba. Aveti grija sa nu umpleti tava pana sus pentru ca se umfla. Se da la cuptor 350°F (foc mediu) cam 45 de minute.

Mai multe articole