Limba de porc cu maioneza

Ingrediente:

doua limbi de porc mari,
6-8 castraveciori murati,
3 oua,
200 ml ulei,
mustar, sare, piper

Preparare:

Limba se spala foarte bine si se pune la fiert intr-o oala sub presiune. Dupa ce a fiert se curata de pielite si se taie in cubulete de circa 3-4 mm. Castravetii murati se taie in cubulete mici si se lasa la scurs. Intr-un bol se prepara maioneza. Se pun la fiert 2 oua si se lasa cu un praf de sare pana fierb tare. Se pune sare pentru ca ouale sa nu se sparga si sa se imprastie in apa continutul lor. Galbenusurile se separa de albusuri, folosindu-se la maioneza doar galbenusurile.

Cu o lingura de lemn se zdrobesc galbenusirle si se amesteca, acest lucru facandu-se intr-o singura directie tot timpul pentru a nu risca sa se taie maioneza. Dupa ce se zdrobesc galbenusurile se adauga un galbenus crud si se amesteca in continuare. Dupa ce se omogenizeaza se incepe adaugarea uleiului putin cate putin. Cand compozitia devine o pasta groasa, se adauga zeama de la lamaie si mustar. Daca totusi s-a taiat maioneza se drege cu putin sifon astfel: se toarna un pic de sifon intr-un colt al vasului si se omogenizeaza energic punctiform pana se ingroasa maioneza local, apoi se amesteca cu intreaga compozitie pana incepe sa se ingroasa. Dupa ce s-au scurs bine bucatelele de limba si castraveti se amesteca cu maioneza si se potriveste de sare si piper. Se da la rece.

Mai multe articole