Mancare de cartofi cu carnati afumati

Ingrediente:

150 g carnat afumat,
700-800 g cartofi,
o ceapa mare,
un ardei gras,
ulei pentru prajit,
boia dulce,
piper,
patrunjel, marar,
sare.

Preparare:

Ceapa, taiata marunt, se caleste in ulei, se pune apoi, un varf de lingurita cu boia dulce de ardei, ardeiul taiat cuburi, se amesteca de 2-3 ori si, imediat, se adauga carnatul taiat in bucati; se amesteca de 4-5 ori si se stinge cu 1/4 l apa fierbinte.

Cand clocoteste apa, se adauga cartofii taiati cuburi, se completeaza apa pana la nivelul cartofilor, se sareaza si se pune un varf de cutit cu piper. Se lasa sa fiarba acoperiti aproximativ 20 minute, ca sa se inmoaie. Sosul se ingroasa cu faina; va fi foarte gustos cu aroma de afumatura. Cand se ia mancarea de pe foc, se presara cu patrunjel sau marar tocat marunt.

Mai multe articole