Mancare de vinete cu carne de pui

Ingrediente:

300 – 400 g carne,
1 ceapa mare,
2 vinete (500 – 600 g),
1 – 2 ardei,
2 – 3 rosii mari,
2 – 3 catei de usturoi,
patrunjel,
faina,
untdelemn,
sare

Preparare:

Ceapa tocata marunt se caleste in 3 – 4 linguri de untdelemn, 2 minute. Se pune carnea taiata bucati, se lasa sa fiarba inabusit, completand apa cand scade. Se curata coaja de la vinete in 8 dungi pe lungime: 4 curatate si 4 necuratate.

Se taie in sferturi pe mijlocul dungilor negre si in jumatate pe grosime. Se sareaza bine si se lasa o ora sa-si lase zeama amara. Se clatesc apoi in apa rece, se storc in pumni, se trec putin prin faina si se prajesc in 4-5 linguri de untdelemn, sa se inmoaie putin, cu capac la foc mic.

Cand carnea este gata, se adauga vinetele, ardeii si rosiile taiate felii subtiri, usturoiul tocat, patrunjel. Se presara si putina sare si se dau la cuptor 15-20 de minute, apoi se servesc calde.

Mai multe articole