Miniclătite din sfeclă roșie

Ingrediente: • 1 cană de făină albă
• 3/4 cană făină de grâu integrală
• 3 linguri de zahăr brun
• 1 lingură praf de copt
• 1/2 linguriță de sare se mare nerafinată
• 2 sfecle medii, coapte și făcute piure (aproximativ 3/4 cană)
• 1+1/4 cană de lapte
• 1/3 cană de iaurt simplu grecesc
• 1 ou mare
• 3 linguri de unt nesărat, topit
• 1 linguriță de extract de vanilie

Mod de preparare: Puneți primele 5 ingrediente într-un vas, restul în alt vas și amestecați-le cu un tel. Adăugați primele ingrediente uscate peste celelalte și continuați să amestecați până veți obține un aluat de consistență medie. Într-o tigaie mică de clătite, unsă, puneți 2 linguri din amestec și coaceți la foc mediu aproximativ 3 minute pe fiecare parte.

Sugestie servire: puteți folosi miere, sirop de arțar, unt, sos de zmeură.

Sugestie păstrare: le puteți pune în punguțe și congela (se pot ține pe o perioadă de până la 3 luni)

Mai multe articole