Musaca cu cartofi si carne de porc

Ingrediente:

500 g pulpa de porc
o ceapa potrivita
un ardei rosu
300-500 ml suc de rosii
3 oua
1 kg cartofi cu coaja
ulei, sare, piper

Preparare:

Dai prin masina de tocat pulpa de porc. Calesti ceapa, adaugi carnea, un ardei rosu, un pic de suc de rosii (sau mai mult daca vrei sa iasa mai suculenta ). Le lasi pe foc pana cand carnea este facuta. La final, adaugi un ou batut spuma, sare si piper.

Cureti cartofii de coaja, ii tai felii si ii prajesti un pic (nu de tot, ca si cum ai face cartofi prajiti), apoi ii asezi intr-o cratita, apoi pui compozitia de mai sus, si peste compozitia de carne mai asezi cateva felii de cartofi „preprajiti'.

Peste toata „gramada' torni suc de rosii (cam 300 ml caci cartofii absorb sucul de rosii si e mai buna musacaua daca e mai suculenta) si lasi la cuptor cam 30 de min. Apoi scoti cratita si pui deasupra 2 oua batute spuma cu un pic de faina. Mai lasi la cuptor inca 5 minute pana se incheaga putin oul.
Pofta buna!

Mai multe articole