Musaca din cartofi si branza

Ingrediente:

1kg cartofi,
2 cepe,
4 oua,
bulion,
200 gr branza,
2 rosii,
1castravete in otet,
3 linguri mari de smantana,
marar, condimente (busuioc, sare, piper, boia de ardei dulce),
margarina

Preparare:

Se fierb cartofii si 3 oua. Se da prin razatoare branza, se taie cubulete rosiile, se taie foarte marunt castravetele, se taie si se prajeste bine ceapa. Separat se bate un ou amestecat cu smantana, putina sare si piper si marar tocat marunt. Intr-o tava bine unsa cu ulei se adauga un strat de cartofi taiati rondele. Peste acestia se presara sare, piper, boia, cateva linguri de bulion, apoi ceapa prajita, oua taiate marunt, o rosie, castravete.

Peste toate se adauga 100gr branza. Se acopera cu inca un strat de cartofi la care se procedeaza la fel ca la primul strat. In final se termina cu un strat de cartofi peste care se pune putina margarina. Peste el se adauga sosul format din ou, smantana si condimente. Se da la cuptor aproximativ 30 de min, la foc potrivit. Se orneaza dupa gust si se poate servi cu o salata de varza dulce. Pofta buna! Sfat: dupa ce ati curatat cartofii, treceti-i prin apa rece pentru a evita sfaramarea lor in timpul fierberii.

Mai multe articole