Noi metode pentru depistarea Sindromului Down

 

Acesta metoda reprezinta standardul mondial unanim acceptat si certificat pentru screeningul biochimic de prim trimestru si indeplineste cu succes criteriile de inalta calitate stiintifica cerute de FMF (Fetal Medicine Foundation, London). 

Parintii pot afla inca din primele luni de viata ale fatului daca acesta prezinta risc cresut de anomalii, malformatii fetale si pot apela in consecinta la diferite posibilitati terapeutice. Dreptul la informare si evitarea unei afectiuni care te marcheaza iremediabil pe viata sunt primordiale pentru orice femeie.

Durata medie de viata a unui om afectat de Sindromul Down este de 33 de ani. Costurile medicale, sociale si emotionale implicate in cazul celor afectati pot fi o povara pentru orice familie.
Din pacate, in Romania doar cateva clinici au in dotare aceasta aparatura necesara efectuarii unui test atat de necesar: Clinica Iliev din Iasi, Euromaterna din Constanta, precum si  clinicile Matei Basarab si Medlife din Bucuresti.

Confuzia care se face in general la clinicile de specialitate este urmatoarea: nu orice dublu test poate arata sindromul Down, de aceea este imperios necesar sa mergeti la una dintre clinicile care au disponibila metoda Fetal Medicine Foundation.

Dr. Marius Vicea Calomfirescu – medic primar Obstetrică Ginecologie, supraspecializare in Medicina Materno-Fetala: Transmitem pe aceasta cale un apel catre toate clinicile din Romania sa introduca in gama de servicii metoda Fetal Medicine Foundation de examinare ecografica si calcul de risc bazat pe analizele de sange (biochimia) BRAHMS KRYPTOR, familiile din tara noastra si copiii nostri avand nevoie de un viitor sigur, lipsit de griji’.

Foto: Thinkstock

Mai multe articole