Noul orez Atifco Camolino extra

Atifco a schimbat look-ul tuturor produselor sale. Intr-un ambalaj cochet, orezul Atifco Camolino ofera acum informatii suplimentare referitoare la calitatile fiecarui produs.

Orezul este o cereala ce se digera usor si dezintoxica organismul, are o valoare nutritiva exceptionala, contine aminoacizi, in special lizine, intr-o proportie armonioasa si echilibrata. Este bogat in siliciu, unul dintre mineralele rare in alte alimente, dar indispensabil omului, avand proprietatea de a fixa calciul si magneziul in organism. Astfel, orezul contribuie la combaterea degenerescentelor arterelor, pe care le pastreaza suple.

Orezul Atifco Camolino este un orez alb de calitate extra. Timpul de fierbere este de 18-20 minute fiind ideal pentru orice tip de reteta. Este indicat pentru o alimentatie sanatoasa, nu contine colesterol si nici gluten. Il veti gasi pe rafturile tuturor supermarketurilor.

Orezul Atifco Camolino iti recomada reteta de Risotto :

Ingrediente:

  • 350 g orez Atifco Camolino;
  • 1,25 l supa de pui degresata, fierbinte;
  • 75 g ceapa tocata;
  • 80 g rucola;
  • 25 g frunze patrunjel;
  • 2 linguri si jumatate de ulei de masline extravirgin;
  • 40 g unt rece;
  • 60 g parmezan proaspat ras (foarte fin);
  • un praf de nucsoara; piper

Preparare:

Spala verdeturile, usuca-le si pune-le intr-un bol in care se afla un sfert din cantitatea de supa, nucsoara si piperul. Amesteca in mixer 2 minute pana cand obtineti un lichid verde.

Incinge uleiul de masline intr-o tigaie de teflon, pune ceapa si las-o 3 minute la foc mic. Adauga orezul sub forma de „ploaie si apoi amesteca pana cand devine auriu.Cand orezul devine galbui, incepe sa-l inmoi cu supa fierbinte. Toarna putin cate putin si lasa de fiecare data sa se absoarba lichidul. Amesteca tot timpul cu spatula.

Pentru un risotto „al dente si „allonda’, fierbe 18 minute. La minutul 16, dupa ce ai terminat supa, adauga lichidul verde in 2-3 transe, amestecind in continuare. Incepi sa legi orezul adaugind untul rece sub forma de cubulete si parmezanul si amesteca repede: risotto-ul va deveni onctuos.

Presara parmezan si serveste-l imediat.
 

Mai multe articole