Orez cu creveţi

Orezul prefiert se găteşte rapid de aceea e ideal pentru o cină rapidă şi gustoasă: orez cu creveți

4 porţii • gata în 20 minute • 375 calorii per porţie • 2 g grăsimi

Ingrediente

■ 2 linguri ulei de floarea soarelui

■ 3 eşalote, tăiate felii

■ 260 g amestec de legume pentru prăjit

■ 250 g orez prefiert basmati

■ 6 linguri concentrat de legume

■ Zeama şi coaja rasă de la 2 lămâi, plus sferturi pentru servit

■ 350 g creveţi uriaşi

■ 50 g arahide nesărate

Mod de preparare

1 Încinge 1 lingură ulei şi prăjeşte eşalotele, până când devin crocante. Pune-le deoparte pe hârtie absorbanta.

2 Încinge uleiul rămas şi prăjeşte legumele prin metoda stir-fry 2 minute, până când încep să se înmoaie şi apoi adaugă orezul şi continuă să praje_ti 2 min.

Toarnă concentratul de legume, roşiile în conservă, zeama şi coaja rasă de lămâie şi 1 lingură apă. Amestecă pentru a se unge uniform.

3 Adaugă creveţii şi continuă să ţii pe foc pâna când devin roz. Serveşte cu sferturi de lămâie, arahide şi eşalote crocante presărate deasupra.

Mai multe rețete delicioase aici

Mai multe articole