Orez cu naut

Ingrediente:

orez,
naut,
foi de dafin,
sare

Preparare:

Nautul se lasa minim 4 ore in apa, sa se inmoaie (cel mai bine ar fi insa sa aveti la dispozitie chiar 24 de ore pentru aceasta operatiune). Culegeti pielitele care ies la suprafata, fierbeti boabele de naut timp de 3 ore impreuna cu o frunza de dafin si cu sare, culegeti restul de pielite cu o spumiera si scoateti boabele din apa, punandu-le intr-o sita.

Orezul se spala si se fierbe intr-o canitate de apa de patru ori mai mare (la un pahar de orez se pun patru pahare de apa). Cand bobul se umfla, iar apa e aproape evaporata, se spumeaza; se adauga nautul fiert, se lasa apa sa scada si se mai adauga dupa gust sare si condimente. Se da deoparte, iar dupa ce s-a racit se rastoarna pe un platou.

Reteta preluata de pe www.hobbybucatar.blogspot.com

Mai multe articole