Orez cu sunca si ciuperci

Ingrediente:

150 g orez,
75 g sunca presata,
75 g cascaval,
100 g ciuperci din conserva,
50 g unt,
400 g supa de pasare.

Pentru sos:
300 g suc de rosi,
piper, cimbru, sare.

Preparare:

Orezul se fierbe 10 minute cu supa, apoi se introduce in cuptor. Cu aproximativ 5 minute inainte de a fi gata se adauga o lingura de unt. Ciupercile limpezite cu apa rece se taie felii subtiri si se inabusa in restul de unt impreuna cu sunca taiata julien. Sucul de rosii se fierbe pana incepe sa se ingroase, apoi se adauga compozitia de ciuperci, sare, piper, cimbru si se fierb impreuna 5 minute. Pentru a avea un aspect cat mai placut orezul se pune intr-o forma cu peretii umeziti, se preseaza bine cu mana si se rastoarna pe o farfurie. Se pune deasupra sos de ciuperci si sunca si se presara cascaval ras. Se serveste fierbinte.

Mai multe articole