Oua umplute

Ingrediente:

6 oua,
50 g unt,
100 g smantana,
frunza de patrunjel,
100 g sunca slaba,
castraveti acri,
sare, piper, mustar.

Preparare:

Intr-un vas cu apa rece si putina sare, se aseaza ouale si se pun la fiert. Ouale cu coaja subtire pot plesni daca se pun direct in apa fierbinte, prin urmare nu se mai pot folosi pentru umplut. Se fierb pe foc mic 7 minute dupa ce a dat in clocot. Apoi se scot si se pun jumatate de minut in apa rece. Se scot imediat si se curata de coaja. Apoi se taie in doua pe lungime cu un cutit riglat ca sa se obtina marginea albusului dintat. Se taie doar albusul pentru ca galbenusul sa ramana intreg.

Din galbenusurile scoase si celelalte ingrediente se face umplutura. Un galbenus se pastreaza pentru decor. Restul se pune intr-un castron, se zdrobesc cu o furculita, se adauga untul moale si se freaca bine pana devine ca o crema. Se pune smantana, putina sare fina, jumatate lingurita frunza de patrunjel tocata fin, o lingurita mustar, sunca taiata cubulete mici si putin castravete acru tocat marunt.

Cu aceasta compozitie se umplu jumatatile de oua. Dupa ce s-au umplut toate, se aseaza pe un platou captusit cu frunze de salata, se decoreaza cu galbenusul ras si frunza de patrunjel. La umplutura se pot adauga si alte ingrediente, cum ar fi ciuperci, ficat de pasare, pasta de peste, sardele, carne de pasare etc.

Mai multe articole