(P) Îți permiți să împrumuți bani?

Un procent de 83% de persoane accesează împrumuturi pe net. Avantajele sunt numeroase: de la verificarea cererii în câteva minute și până la aprobarea și primirea banilor în 48 de ore.

Printre beneficii se mai numără condițiile de creditare flexibile, sumele mari care pot fi împrumutate (până la 900,000 Lei, ca în cazul Easy credit), fără comisioane și cu dobândă fixă. Oamenii sunt încurajați de astfel de oferte și se împrumută masiv. În medie, unele persoane ajung până la 6 împrumuturi în decursul unui an. Seria avantajelor oferite de aceste credite continuă cu primul împrumut care poate fi obținut cu dobândă de 0%.

În lipsa banilor există tentația de a opta imediat pentru ofertele de credite nebancare urgente online, care sunt o soluție rapidă de împrumut. Numai că, mulți dintre cei care aplică pentru astfel de credite nu și le permit (3 din 10 români). 36% dintre români se încadrează în categoria celor care nu câștigă decât pentru acoperirea nevoilor zilnice. 53% dintre oamenii care împrumută bani o fac pentru a-și plăti facturi la cheltuielile curente. Acest lucru nu înseamnă decât că mulți dintre cei care împrumută bani, în realitate nu își permit să facă un credit.

Împrumuturile urgente – între obținerea cu rapiditate și rambursarea cu întârziere!

Creditorii iau în calcul o varietate de tipuri de venit, acordă credite și celor cu istoric de creditare negativ, rău platnicilor și restanțierilor. Există și posibilitatea prelungirii perioadei de rambursare, precum și beneficii financiare de la al doilea împrumut accesat. Iar veniturile personale nu trebuie să aibă o valoare foarte ridicată pentru a primi bani împrumut. Toate aceste avantaje sunt de natură să îi încurajeze pe oameni să facă împrumuturi.

Cu toate acestea, pe site-urile creditorilor se promovează politica împrumutului în mod responsabil. Acest lucru se datorează intenției de prevenire a împrumutării fără acoperire de către debitori. Problema creditelor rapide nu este în privința accesării lor (pentru că sunt cele mai avantajoase în această privință), ci în ceea ce privește rambursarea lor. Debitorii trebuie să înțeleagă că astfel de împrumuturi sunt doar pentru urgențe. Dacă sunt accesate în alt context și nu sunt returnate la termen există posibilitatea transformării în surse de frustrare financiară.

Trebuie să îți analizezi surse alternative de finanțare înainte de a aplica pentru un împrumut. Nu te poți împrumuta mai mult de 40% din venitul net pe care îl realizezi.  Dacă ai alte credite în derulare (carduri de credit sau împrumuturi bancare ori nebancare) este posibil să depășești această limită. Ceea ce înseamnă că te expui financiar. Nu împrumuta bani dacă trebuie să îți plătești rata la alt împrumut; mai bine solicită amânarea plății ratei până la primul salariu.

Dacă te afli în mod constant în situația de a face împrumuturi, atunci nu ești un bun debitor. Așadar, nu-ți îngreuna situația și nu face un împrumut. Învață să-ți gestionezi mai bune resursele financiare și găsește soluții de îmbunătățire a bugetului financiar personal. 52% dintre cei care fac împrumuturi procedează în acest mod pentru că previzionează creșteri neașteptate la capitolul cheltuieli personale. Nu ești un debitor sigur dacă venitul tău nu este stabil și nu ai un contract de muncă pe o perioadă nedeterminată.

De asemenea, dacă suspectezi posibile reduceri salariale nu accesa un credit. 19% dintre cei care solicită împrumuturi până la salariu o fac chiar de teama că venitul lor urmează să scadă. Este important ca solicitarea unui credit să se facă doar în momentul în care solicitantul și-l permite cu adevărat. Numai în acest mod creditul accesat va reprezenta o soluție pentru problemele financiare, iar nu o nouă problemă pentru cel care are nevoie de bani împrumut!

Mai multe articole