Paste integrale cu legume

Ingrediente:

1 dovlecel
1 ardei gras
1 ceapa
ulei de masline
1 conserva de rosii intregi in bulion
250 gr paste intergale
cativa catei de usturoi
1 lingurita zahar brun
parmezan
cateva masline
sare, piper

Preparare:

Nu e o reteta total de post, pentru ca eu am presarat la final si un pic de parmezan, insa daca renunti la acesta ai la dispozitie o reteta perfecta si daca tii post. Este oricum mai blanda cu talia ta decat orice mananci de obicei in post.

Un fel de „3 in 1', cu mai multe calitati: e satioasa, nu prea scumpa, si dietetica (iti asigura doar carbohidrati sanatosi si vitamine). In plus, e gata chiar si in 20 de minute (bine, eu am un pic de antrenament, dar incearca s-o faci mai des si o sa vezi ca iti iese din ce in ce mai repede).

Sa vedem, pas cu pas, despre ce ar fi vorba. (Daca am apucat sa si gatesc, sa si pozez asa mult, se vede ca e destul de simplu de realizat!) Asadar, ai nevoie de un dovlecel taiat felii. Eu il spal si il tai cu tot cu coaja, pentru ca in aceasta se pastreaza multe vitamine.

Apoi de un ardei gras (rosu e mai dulce, eu n-am avut decat verde; merge si o ceapa) care, taiat cubulete, se pune la calit intr-o lingura de ulei de masline.

Cat timp se caleste ardeiul, pune o oala de apa la fiert cu sare si pregateste 250 g paste integrale. In apa de fiert nu este nevoie si de ulei: pastele nu se vor lipi daca ai grija sa le amesteci cu o lingura, imediat ce le-ai pus, dar si cat mai des in timpul fierberii.
Peste ardeii din tigaie, care inca nu s-au rumenit, adauga dovlecelul taiat.

Presara sare si piper, mai adauga o lingura de ulei de masline si amesteca pana ce se rumeneste dovlecelul. Desfa o conserva de rosii in bulion, din acelea fara pielita. Rosiile sa fie intregi. Si adauga peste legumele calite.

Umple conserva cu apa si toarn-o deasupra legumelor, apoi amesteca si lasa sa fiarba pana ce scade apa. Intre timp, curata 3 catei de usturoi si taie-i felii.

Cand apa de la sosul de legume a scazut, adauga usturoiul, piper, sare, o lingurita de zahar brun. Taie cu ajutorul lingurii de lemn (sau de plastic) rosiile care pana acum au fiert intregi si mai lasa 2 minute pe foc. Cum pastele au fiert intre timp, scoate-le, trece-le printr-un jet de apa rece si scurge-le intr-o sita.

Pune sosul intr-un bol si adu-l la masa. Peste pastele scurse presara masline intregi sau taiate felii si, daca nu tii post, presara si parmezan proaspat ras. Fiecare isi adauga cat sos doreste. Pofta buna!

Reteta preluata de pe www.hobbybucatar.blogspot.com
 

Mai multe articole