Paste siciliene

Ingrediente:

500 g pene ( paste sub forma de tubulete),
250 g piept de pui fiert,
150 g cascaval,
150 g bacon,
150 g salam Victoria, 
6-7 catei usturoi,
suc de rosii,
rosii din bulion,
oregano, sare si piper

Preparare:

Se pun pastele la fiert. Intre timp, se calesc pe foc baconul, salamul, si pieptul de pui feliate julien, cat mai subtiri, apoi se adauga peste cateva rosii din bulion date prin razatoarea mica si dupa 2 min si sucul de rosii (atat cat sa aiba o consistenta de sos).

Dupa ce se ia de pe foc se adauga usturoiul nu pisat, ci taiat feliute, oregano, sarea si piperul si se amesteca. Dupa ce s-au fiert pastele, se baga sub jet de apa rece si se strecoara, apoi se pun intr-un vas yena si se amesteca cu sosul. Pe deasupra se razuie mult cascaval si se da la cuptorul incins circa 5 min. Se servesc calde.

Mai multe articole