Patait a la France

Ingrediente:

– 1 kg cartofi
– 3-4 cabanosi (sau carnati oltenesti, ce va place mai mult)
– 4 oua
– 1/2 litru lapte
– 3-4 linguri smantana
– 4 linguri amidon alimentar
– condimente, sare, piper

Preparare:

Cartofii se fierb in coaja, apoi se taie ca pentru salata, se taie cabanosii feliute si se prajesc, ouale se fierb tare si se taie cubulete. Laptele se amesteca cu smantana si amidonul, eventual se poate condimenta cu sare si piper. Cartofii taiati se condimenteaza cu sare, piper, busuioc, rozmarin (dupa gustul fiecaruia).

Intr-o cratita de dimensiune medie se pune un strat de cartofi, urmat de un strat de cabanos, apoi un strat de oua. Se continua in acelasi mod, cu inca un strat din fiecare si se termina cu un strat de cartofi. Dupa ce se termina de „asamblat', se toarna deasupra amestecul de lapte cu smantana si amidon,cat sa acopere cartofii.

Se poate completa cu lapte in cazul in care se termina amestecul. Se da la cuptor pentru aproximativ o ora, la foc mediu. Cu aproximativ 15 min. inainte de a o scoate din cuptor, se bate un ou, care se toarna deasupra si se introduce din nou in cuptor. In ultimele 15 min. se mareste putin temperatura ldin cuptor, ca sa se rumeneasca mai bine.
Pofta buna!!

Mai multe articole