Piept de pasare gratinat

Ingrediente:

– 4 piepti de pasare
– 1 ceapa
– 1 lingura ulei de musline
– 100 ml vin alb
– 100 ml bulion
– 1 legatura marar
– 150 ml smantana grasa
– 1 galbenus de ou
– sare, piper

Preparare:

Se preincalzeste cuptorul, pe faza de gratar. Se toaca ceapa marunt. Se condimenteaza pieptul de pasare cu sare si piper. Intr-o tigaie se incalzeste uleiul, se adauga ceapa, se inabusa si se stinge cu vinul si cu bulionul. Se adauga carnea si se poseaza (se fierbe la foc mic), pe fiecare parte, circa 7-8 minute.

Se scoate carnea si se pune intr-o forma termorezistenta. Sosul se reduce prin fierbere, pana mai ramane o cantitate de circa 2 linguri. Se toaca mararul marunt, smantana se bate bine. Intr-un bol se amesteca galbenusul si sosul scazut, apoi se adauga smantana. Acest amestec se toarna peste carne si se introduce vasul la cuptor, sub flacara de la gratar, si se lasa circa 3-4 minute. Se serveste imediat.

Mai multe articole