Pizza

Ingrediente:

Pentru blat:
1 ou
2 linguri ulei
un sfert de cubulet de drojdie
50ml apa
sare
faina cat cuprinnde (coca sa fie mai elastica)

Pentru compozitie:
300g salam de vara
2-3 cabanosi
300g masline
400g ciuperci la borcan
500g cascaval
300g suc de rosii
2 oua

Preparare:

Blatul: Se pune drojdia si un un praf de sare in apa putin calduta si se amesteca pana se dizolva. Se face un cuib’ de faina intr-un castron, se adauga oul, uleiul si drojdia. Se framanta putin si se lasa la dospit . Dupa ce a crescut un pic coca, se framanta mai bine si apoi se poate intinde blatul de pizza intr-o tava unsa cu putin ulei (unt).

Compozitia: Se scot samburii maslinelor si apoi se taie feliute. Salamul, cabanosii si ciupercile (daca sunt intregi) se taie si ele feliute. Peste blat se toarna sucul de rosii, apoi se pun rasfirat salamul, cabanosii, maslinele si ciupercutele. Se lasa la cuptor 10 min la foc mare si cam 25-30 min la foc potrivit .

Cand este aproape gata se pune cascavalul dat pe razatoarea mare. Cu 5 min. inainte de a scoate pizza din cuptor, se pot pune doua oua batute spuma. Pofta buna!

Mai multe articole