Placinta cu praz

Ingrediente:

Aluat:
apa calduta
600 g faina
30 g sare
5 ml otet
margarina (pentru uns tava)
350 g margarina

Umplutura:
1 kg praz
5 oua
300 g telemea de oaie
200 g iaurt
100 ml untdelemn
 

Preparare:

Aluat: Se cerne faina pe o planseta, se amesteca cu 1 lingura de untura, otet si sare, adaugandu-se treptat apa calduta, pana ce se obtine un aluat potrivit de tare, care se lasa – acoperit – in repaus o jumatate de ora si mai bine. Se imparte aluatul in aproximativ 30 de bucati.

Fiecare bucata se intinde foaie pana ajunge de marimea tavii. Se pune o foaie pe platou presarat cu faina, se unge cu margarina calduta, peste ea se asaza alta foaie, care se unge si aceea, apoi alta, se unge si tot asa, pana se termina foile (e preferabil sa se puna foile in 2 platouri – stau mai bine). Se pun la rece.

Umplutura: Se spala, fierbe, scurge, si se toaca prazul. Uleiul se incinge si in el se caleste putin prazul, sa-i iasa apa. Se bat ouale, se rade branza. Dupa ce prazul s-a racit, se freaca cu branza, oua si iaurt.

Se scot foile din frigider, se unge o tava cu margarina, se asaza o foaie in tava, peste ea se intinde umplutura; apoi o acoperim cu o alta foaie, lipindu-se usor marginile – apoi punem placinta incuptorul incins, la foc potrivit, circa 30 minute, pana se rumeneste.
 

Mai multe articole