Preconceptie – 7 plante care trateaza infertilitatea

Cel mai frecvent, motivele pentru care femeile nu pot avea copii sunt dezechilibrele hormonale, infectiile sau inflamatiile organelor genitale si ale anexelor, malformatiile congenitale sau dobandite ale organelor de reproducere.

Tot mai multe cupluri infertile apeleaza la tratamente naturiste, pentru ca acestea li se par mai putin invazive si mai putin susceptibile de a avea efecte secundare.

Branca-ursului (stiintific Heracleum sphondilyum) este o planta care, la noi, creste pe malul paraielor si in locurile umede si nisipoase din zonele montane si submontane.

Tinctura de Branca-ursului este un adevarat elixir contra sterilitatii masculine si feminine, contra menopauzei premature si a andropauzei premature, precum si contra frigiditatii si impotentei, deoarece contine substante active care actioneaza simultan asupra glandelor endocrine, a sistemului nervos si a aparatului cardiovascular.

Specialistii sustin ca sute de femei au reusit sa ramana insarcinate dupa tratamentul cu aceasta planta si zeci de barbati si-au rezolvat problemele sexuale.

Tinctura se poate prepara atat din planta proaspata cat si din pulbere, obtinuta din planta uscata si maruntita, macinata in rasnita de cafea.

Branca-ursului este contraindicata femeilor insarcinate si persoanelor hipotensive carora li se recomanda jumatate de doza, in caz ca apeleaza totusi la ajutorul acestei plante.

De asemenea, e recomandat sa nu se ajunga la supradozare deoarece aceasta produce reactii de tip alergic, hipotensiune si vasodilatatie periferica.

Mugur de zmeur

Mugurul de zmeur este eficace impotriva fibromului uterin, chisturilor ovariene, amenoreei, iminentei de avort.

Extractele din muguri ÅŸi mladite de zmeur (administrate cu 15 minute inainte de masa, in doze de 1,5 ml de 2-3 ori pe zi) calmeaza sangerarile vaginale anormale, fortifica peretele uterin, relaxeaza uterul, echilibreaza fluxul sangvin catre organele reproducatoare si trateaza ciclul menstrual neregulat.

Alte boli feminine tratate cu zmeura sunt amenoreea, dismenoreea, tulburarile din pre- si menopauza (bufeuri, transpiraţii excesive, prurit genital), menoragiile, metroragiile, tulburarile de libidou, frigiditatea, vaginita, iminenta de avort (prin efect relaxant uterin) şi hirsutismul.

Ceaiul din frunze de zmeura este si un ajuvant in infertilitate, facilitand nidarea ovulului fecundat în peretele uterin.

Extract (se gaseste in magazinele cu plante medicinale): Se iau cate 30 de picaturi, de 2-3 ori pe zi, timp de trei luni.

Lemn-dulce

O cauza a infertilitatii feminine ar putea fi nivelul crescut de testosteron, care poate sa fie reglat cu ajutorul lemnului-dulce. Aceasta planta contine un complex de enzime care nu numai ca scad nivelul de testosteron, dar il si cresc pe cel de estrogen.

Tinctura –  Se face o cura cu 3-4 lingurite pe zi, timp de doua saptamani, cu 14 zile de pauza.

Infuzie –  Se combina, in parti egale, lemn-dulce, seminte de marar si cretisoara. Se face o infuzie dintr-o lingura de amestec la o cana cu apa clocotita. Se bea cate o cana pe zi, in aceeasi perioada in care se administreaza si tinctura.

 

 

 

Page: 1 2

Mai multe articole