Principii Feng Shui pentru amenajarea camerei copilului

Feng Shui reprezină arta de a aranja şi de a poziţiona obiectele astfel încât fluxul de energie să curgă nestingherit în interiorul căminului. Această artă îţi influentează pozitiv nivelul energetic, precum şi starea generală de sănătate.

Feng Shui înseamnă „vânt şi apă' şi este un studiu de orgine chineză, bazat pe credinţă, potrivit căreia energia „curge' în mediul unei locuinţe. Conform acestei credinţe, fiecare clădire are caracteristici unice ale energiei, care trebuie „manevrate' în mod individual.

 Ce culori alegem

Potrivit principiilor feng shui, culorile din camera copiilor trebuie să fie exhaustive, oferind sentimente de siguranţă. Camera copilului trebuie să fie în culorile pământului, precum galben cald, portocaliu deschis, sau teracote. Aceste culori creaază un ambient în care copilul se simte în siguranţă. Culori reci, precum albastru sau gri, nu ar trebui să fie niciodată predominante într-o cameră pentru copii, deoarece ele transmit sentimente de nesiguranţă. Pe lângă acest aspect, culorile pereţilor şi mobilierului trebuie să fie în echilibru.

Este important de precizat şi faptul că culorile stridente nu sunt recomandate pentru astfel de spaţii.

În situaţia în care copilul este foarte activ, ar trebui să alegi culori relaxante, precum bejul sau portocaliul deschis, iar atunci când acesta este tăcut, ar trebui să recurgi la portocaliu şi galben cald, culori ce vor fi in echilibru cu personalitatea sa.

Cum aranjăm mobilierul

Poziţia patului este foarte importantă. Patul ar trebui aşezat cu partea unde se află capul lângă un perete stabil. Partea inferioară nu trebuie să fie îndreptată spre o uşă.

Nu trebuie să aşezăm patul lângă fereastră, şi trebuie să avem grijă în ceea ce priveşte oglinzile, deoarece prezenţa acestora îl vor face să doarmă mai greu. Dacă nu pot fi îndepărtate din încăpere, asigură-te că atunci când copilul urcă sau coboară din pat nu se poate oglindi în ele.

Evită prezenţa fântânilor, acvariilor, chiar şi a imaginilor cu apă. Apa este un simbol şi un instrument feng shui puternic, dar care nu trebuie păstrat în dormitor.

La decoraţiunile de perete, nu folosi imagini cu animale agresive. Încearcă să găseşti ceva paşnic, cu forme rotunde şi culori plăcute . Motivele marine ar trebui, de asemenea, ocolite, pentru că pot cauza probleme respiratorii. Optează pentru motive inspirate din natură, înfăţisând o privelişte prietenoasă, cu efect calmant.

Biroul ar trebui poziţionat aşa încât copilul să stea cu spatele la un perete stabil, iar de unde se află el să poată privi per ansamblu întreaga încăpere. Un perete în spate dă senzaţia şi oferă siguranţă şi protectie.

Lumina din cameră

Pentru camera copilului ai nevoie de o lumină echilibrată. De aceea, aceasta nu ar trebui să fie nici foarte puternică – poate afecta somnul – însă nici prea slabă ca intensitate – îi afectează starea emoţională.

Aerisirea încăperii este o altă regulă de bază când vine vorba de arta asiatică. De aceea, în fiecare dimineaţă, după ce micuţul se trezeşte deschide larg ferestrele pentru aerisirea spaţiului.

Evită electronicele din dormitor. Toate dispozitivele electronice emit niveluri nocive ale câmpurilor electromagnitice. Totodată, computerele, jocurile electronice şi televizorul permit separarea de restul membrilor familiei

Întotdeauna ţine în camera copilului o fotografie cu intreaga familie, o imagine fericită cu un mesaj motivaţional sau cu un motto.

Mai multe articole