Gustoasă și delicioasă – supă cremă de dovleac

Pulpa de dovleac conţine vitamina A, vitaminele E, C, săruri minerale, iar semințele de dovleac sunt bogate în magneziu și zinc (foarte important pentru sănătatea sistemulului imunitar, creșterea și diviziunea celulară, stabilirea tiparelor de somn și reglarea nivelului de insulină). Tot semințele de dovleac conțin și triptofan, aminoacidul care este convertit în melatonină (așa-numitul hormon al somnului).

Mai ai nevoie de alte motive ca să profiți de dovleac și să-l introduci în meniul familiei tale?

Plăcintă cu dovleac, supă cremă , piure – se fac foarte ușor, sunt foarte gustoase și sănătoase. Pentru că se apropie zilele friguroase, îți împrumutăm rețeta noastră secretă de supă-cremă de dovleac. O linguriță de nucșoară, adăugată în această supă îi dă un gust cu totul aparte.

Uite aici rețeta:

Ingrediente pentru 6 porții

  • un dovleac mediu
  • 2 căței de usturoi
  • 1 ceapă roșie
  • 40 g de unt
  • 300 ml supă de pui
  • 150 ml lapte
  • o linguriță pudră de nucșoară
  • 1/2 linguriță piper, sare, piper
  • opțional – costiță afumată și crutoane sau parmezan raz

Mod de preparare:

Taie dovleacul cubulețe, zrobește usturioul și toacă mărunt ceapa. Sotează dovleacul, usturoiul și ceapa în unt, adaugă zeama de supă de pui, sarea, piperul și praful de nucșoară și lasă pe foc la fiert, la foc mediu, până când dovleacul se înmoaie bine. Lasă să se răcească puțin,apoi mixează, până la consistența dorită. Adaugă laptele și mai lasă pe foc din nou câteva minute. Poți servi supa-cremă de dovleac cu costiță afumată, crutoane sau parmean ras.

foto Shutterstock

 

Mai multe articole