Pui cu mere

Ingrediente:

carne de pui 500 g,
mere cretesti 500 g,
ulei 25 ml,
unt 10 g,
zahar 5 g,
faina 5 g,
patrunjel verde,
sare 7.

Preparare:

Bucatile de carne de pui curatate si spalate se rumenesc pe toate partile ulei, apoi se adauga cateva linguri de apa si se fierb inabusit la foc domol. Intre timp se curata merele de coaja, se scoate casuta cu samburi si se taie felii. Cand carnea este aproape fiarta, se pun in cratita merele taiate, 200 ml apa se sareaza. Cojile de mere se fierb in putina apa, care se strecoara si se foloseste pentru prepararea sosului.

Zaharul se caramelizeaza usor (pana capata o culoare aurie) si se stinge cu apa in care au fiert cojile de mere. Separat, se infierbanta intr-o craticioara untul, se adauga faina si, cand aceasta capata o culoare usor galbuie, se stinge cu sosul de zahar ars. Se fierbe cateva minute si apoi se toarna peste mancare. Se mai lasa sa fiarba impreuna, amestecand usor, cu grija ca sa nu se sfarame merele. Cand este gata se presara verdeata tocata. Se serveste imediat.
 

Mai multe articole