Pui cu smantana

Ingrediente:

Pentru 8 portii:
1 kg carne de pui *
1 cutie ciuperci
1 l smantana
4-5 catei usturoi
sare, piper, foi de dafin
25g unt (ulei)
1 lingura faina

Preparare:

Se condimenteaza bine carnea de pui cu sare, piper impreuna cu cateii de usturoi taiati in bucati si foile de dafin. Dupa ce se lasa sa isi ia gust timp de cateva minute, la frigider, se pune la fiert pana ce carnita este gata. Se scurg bucatelele de carne si se calesc impreuna cu ciupercile intr-o craticioara, in unt, pana se rumenesc pe o parte si pe alta, adaugand 125ml supa in care a fiert carnita.

Intre timp, se pregateste smantana, care se amesteca cu o lingura de faina si se toarna peste carne si ciuperci. Se mai lasa pe foc timp de 10 min., adaugandu-se la final patrunjel verde sau marar, dupa gust. Se poate servi ca atare sau cu garnitura de cartofi natur. Pofta buna!

Mai multe articole