Pui rumenit cu sos pesto de casa

Ingrediente:

1 pui de circa 1 kg
3 linguri sos pesto proaspat, de casa
1 lamaie, taiata sferturi
1 foaie de dafin
1 capatana de usturoi (taie cateii de usturoi pe jumatate)
300 g rosii-cireasa

Preparare:

Incinge cuptorul la semnul 6/200°C. Apoi sterge puiul cu hartie absorbanta atat in interior, cat si in exterior. Desprinde cu atentie pielita de pe piept, introducand degetele prin dreptul gatului, si unge carnea cu sosul, pe sub pielita, atat cat este posibil. Dupa aceea, umple cavitatea cu sferturile de lamaie, foaia de dafin si usturoiul.

Leaga picioarele cu ata. Presara sare si piper proaspat macinat si asaza puiul intr-o tava de friptura. Da tava la cuptor timp de 1 ora. Cu 10 minute inainte ca friptura sa fie gata, adauga rosiile in tava. Verifica daca friptura e patrunsa: inteapa copanul in partea cea mai groasa, iar daca zeama e limpede, inseamna ca friptura e gata; daca zeama e roz, friptura inca nu s-a patruns si trebuie sa dai tava din nou la cuptor cel putin 15 minute.

Mai multe articole