În România, din ce în ce mai mulți copii ajung la spital cu COVID-19

Din ce în ce mai mulți copii ajung la spital cu COVID-19. Secția COVID-19 de la Spitalul Clinic de Copii Victor Gnomoiu’, din Capitală, lucrează momentan la capacitate maximă.

Medicii atrag atenția că situația cu privire la infecțiile cu SARS-CoV-2 în rândul celor mici s-a agravat simțitor.

„Sunt copii de la câteva săptămâni, două săptămâni, trei săptămâni până la adolescenţi, chiar de 17, 18 ani. Deci sunt afectate toate categoriile de copii', a spus dr. Diana Ionescu, directorul medical al Spitalului Clinic de Copii „Victor Gnomoiu', potrivit digi24.ro.

Citește și: O fetiță de 11 ani a murit după ce i s-a făcut brusc rău. Copilul avea COVID-19

Medicul spune că la primele simptome ale bolii, părinții trebuie să anunțe fără ezitare medicul de familie și să facă un test COVID-19 copilului. În situația în care testul este pozitiv, copilul va primi același tratament ca adulții – va fi ținut sub observație, va primi medicamentație și îi va fi urmărită evoluția bolii. Internarea în spital are loc doar dacă starea copilului se agravează.

„Când copilul prezintă semne de infecţie SARS-CoV2, adică semne respiratorii, digestive foarte importante la copil, gastroenterite, ar trebui anunţat medicul de familie şi copilul să fie testat, fie PCR, fie test antigen. Ştim deja că micuţii fac forme uşoare de boală. Există un procent care merge spre forme medii sau spre forme grave şi, să nu uităm, acea complicaţie care apare după maladia COVID-19 la copii, care se numeşte Pims, sindromul Pims, care există şi am avut cazuri multe pe parcursul ultimului an', a adăugat dr. Ionescu.

Foto – 123rf.com

Mai multe articole