Salata Caesar

Ingrediente:

1 catel de usturoi mare, taiat pe jumatate
2 oua
3 linguri de suc proaspat de lamaie
6 linguri de ulei de masline extravirgin
3 linguri de ansoa tocati marunt
1 salata mare, spalata, curatata si rupta in bucatele
1 ceasca de parmesan proaspat ras
2 lingurite de sos Worcestershire
crutoane cu usturoi
sare si piper dupa gust

Preparare:

Ia cele doua jumatati ale catelului de usturoi si freaca-le bine de peretii castronului de salata (pana cand incep sa ramana bucatele de usturoi) iar apoi arunca bucatelele ramase.

Pune un ibric cu apa la fiert. Folosind un ac sau ceva asemanator, fa o gaurica in capatul mai lat al oualelor, iar apoi pune-le in apa clocotita timp de 60-90 de secunde (vor incepe sa se intareasca, dar nu devin tari). Sparge-le in vasul de salata, asigurandu-te ca ai luat si albusul ramas prins de coaja.

Bate ouale cu o furculita, adaugand sucul de lamaie si uleiul de masline pana cand s-au omogenizat bine. Adauga ansoa, sosul Worcestershire, sare daca e cazul si mult piper macinat. Amesteca impreuna cu salata, pune crutoanele si parmesan pe deasupra.

Mai multe articole