Salau Al Forno

Ingrediente:

– 4-5 fileuri de salau,
– ceapa,
– rosii (sau bulion),
– o jumatate de capatana de usturoi,
– cascaval,
– cartofi,
– sare si piper, condimente
– faina,
– oua si pesmet

Preparare:

Puneti cartofii la fiert in coaja. Separat preparati un sos din ceapa taiata pe lung, usturoiul pisat si rosiile decojite si date la robot sau prin razatoare. Se lasa ceapa la foc mic cu sarea si piperul, sa se ‘topeasca' in putin ulei si apa. Apoi se adauga sosul de rosii si usturoiul . Se fierbe pana devine mai consistent (ciraca 10-15 min).

Fileul de peste se spala apoi se da prin ou, faina si pesmet si se perpeleste pentru cateva secunde in ulei incins. Apoi se aseaza in tava de cuptor. Deasupra fiecarei felii de peste se aseaza cate o felie de cascaval apoi se toarna sosul de rosii si la final se pun cartofii fierti in prealabil, taiati in cuburi mari. Se da la cuptor pentru 5-10 minute, la foc potrivit. Pofta buna!

Mai multe articole