Sănătate: Vezi care sunt factorii care te îmbolnăvesc de cancer

Potrivit studiilor, moştenirea genetică are un rol de 20% în apariţia mai multor tipuri de cancer, dar pe lângă aceasta există o serie de factori declanşatori, de care este bine să ne ferim.

Cancerul este o afecţiune caracterizată prin înmulţirea necontrolată a unor celule ale organismului şi răspândirea acestora în tot corpul, prin intermediul limfei şi al sângelui.

Această boală se declanşează atunci când apare o mutaţie a unei gene reglatoare a unei celule.

Înaintarea în vârstă creşte şi riscul de a dezvolta o formă de cancer, iar dacă în familie a existat un caz cu un astfel de diagnostic, atunci riscul creşte. Este ştiut faptul că moştenirea genetică de la părinţi la copii poate să crească riscul de cancer mamar sau genital.

Dincolo de genele moştenite, cercetările au indicat faptul că stilul nostru de viaţă, alimentaţia, produsele cosmetice pe care le folosim, mediul în care trăim pot favoriza apariţia unor tumori maligne.

Iată care sunt factorii care pot activa celulele canceroase:

Sedentarismul şi traiul într-un mediu poluant pot altera codul genetic pe parcursul vieţii.

Astfel, atât fumătorii, cât şi nefumătorii care inhalează aerul poluat, pot dezvolta un cancer pulmonar. De asemenea, studiile au arătat că mişcarea joacă un rol foarte imporant pentru sănătatea noastră.

Cosmeticele pe care le folosim devin şi ele elemente nocive pentru organismul nostru atunci când au foarte mulţi agenţi de conservare şi coloranţi.

În acest caz, este indicat să folosim produse cosmetice certificate Bio, pentru că acestea hidratează pielea cu substanţe naturale.

În ultimii ani, razele solare au devenit tot mai agresive, iar numărul persoanelor care au făcut cancer de piele s-a înmulţit.

Potrivit studiilor, radiaţiile ultraviolete pătrund în piele şi pot modifica adn-ul uman.

Cele mai predispuse persoane la cancer de piele sunt cele care au un ten deschis şi multe aluniţe.

Vezi de ce alți factori de risc trebuie să te ferești! Citește continuarea articolului aici.

Mai multe articole