Snitele din ardei umpluti

Ingrediente:

1 ardei mare gras rosu
3 ardei capia
2 felii branza de oi/cascaval tare
2 rondele cascaval Dalia
2 felii salam uscat mare
sunculita
marar verde
1 ou
3 linguri faina
3 linguri pesmet
sare

Preparare:

Se spala ardeiul gras si se taie in 4. Se coc putin bucatile de ardei si se dau cu sare. Daca faceti cu ardei capia se coc intregi, doar scobiti de seminte si indepartand cotorul. Se umplu ardeii astfel: la cel gras se suprapun felii: se aseaza o bucata de ardei, peste ea se aseaza marar verde tocat, apoi o felie de branza, apoi o felie de salam, apoi o felie de cascaval si ultima data o bucata de ardei.

La ardeiul capia se umplu direct ardeii cu sunculita si cascaval. Se da acest ansamblu prin ou batut amestecat cu faina si apoi prin pesmet, se prinde cu o scobitoare in mijloc (in cazul ardeiului gras, la capia nu e necesar) si se prajeste in ulei incins. Se serveste atat cald cat si rece. Rece se taie mai frumos si puteti sa asezati felii frumoase ca si aperitiv.

Mai multe articole