Somon in vin

Ingrediente:

800 g file de somon
200 ml vin alb dulce
piper boabe
sare
2-3 lamai
o crenguta rozmarin verde
3bucheţele sparanghel
300 g ciuperci
400 g cartofi
ulei
3roÅŸii
patrunjel verde
 

Preparare:

Punem bucatile de file intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei, le condimentam cu sare, piper si rozmarin, acoperim cu felii de lamaie si stropim cu vin alb.

Se acopera vasul si se da 20 minute la cuptor dupa care se ia capacul de la vas si se mai lasa inca 20 minute la cuptor ca sa se patrunda bine.

Intre timp, curatam sparanghelul, il spalam si il punem sa fiarba in apa cu sare aproximativ 30 de minute. Separat, curatam cartofii si ii punem la fiert.

Cartofii, sparanghelul si ciupercile spalate si inabusite, in prealabil, le punem intr-o tava unsa cu putin ulei si le bagam la cuptor.

Somonul se serveste impreuna cu legumele gratinate si se orneaza cu feliute de rosii, o felie de lamaie si patrunjel verde tocat marunt.

Mai multe articole