„Spaghete bologneze” – varianta noua

Ingrediente:

– 400 g spaghete organice, din grau dur
– 500 ml supa de carne 250 g carne de vita, organica
– 1 conserva de 250 g rosii bio decojite
– 1 telina, 1 ceapa,
– 2 morcovi de sezon
– 100 ml smantana organica
– 2 linguri ulei

Preparare:

De ce am pus titlul intre ghilimele? Orice copil (italian) o stie – spaghetele sunt originare din Napoli, iar sosul acela de rosii cu carne de vita este originar din Bologna. Asadar, corect ar fi sa numim acesta reteta „spaghete napoletane cu sos bolognez.

In Bologna, pentru sosul bolognez se folosesc tagliatele sau fettuccine, iar acestea sunt niste paste pe baza de ou si faina, nu ca pastele din sud, adica din zona napoletana, care se fac din grau dur si apa (spaghetti, penne sau macaroni). De fapt, produsul organic in aceste paste este graul folosit, provenit din culturi bio.

Sosul bolognez autentic contine foarte putin sos de rosii. El e facut cu supa de carne, carne de vita, ceapa, morcovi, telina, sos de tomate si smantana (in reteta originala i se mai adauga pancetta, lapte si vin alb). Pentru prepararea lui se caleste carnea tocata marunt, se adauga legumele taiate cuburi, iar dupa ce acestea se rumenesc, se adauga supa de carne si conserva de rosii. Se lasa sa fiarba la foc foarte mic cam o ora, pana ce sosul scade de tot. Se da de pe foc si se adauga smantana, apoi se serveste sosul peste pastele fierte in apa cu sare.
 

Mai multe articole