Spaghetti alla carbonara

Ingrediente:

– 350 gr de spagheti,
– 120 gr de caizer dulce (poate fi si afumat) taiat in cubulete,
– 4 oua,
– 4linguri de cascaval razuit,
– 2 linguri de ulei,
– 2 linguri de unt,
– un catel de usturoi,
– patrunjel, sare, piper.

Preparare:

Intr-o tigaie se topeste untul, se adauga uleiul, usturoiul pisat si caizerul. Se amesteca bine si se lasa ca sa ia caizerul putina culoare. Separat se bat ouale cu sare si piper.

Se pun la fiert intre timp spaghetele in apa sarata, cand sunt fierte se strecoara si se adauga peste caizer, se amesteca bine. Se pune din nou pe foc tigaia (cu pasta si cu caizerul), se toarna ouale batute impreuna cu patrunjelul, se mai amesteca si se lasa pe foc pana incep ouale sa se prinda. Se serveste cu cascavalul razuit.

Mai multe articole