Sufleu de cartofi cu carne tocata si branza

Ingrediente:

– 500 gr cartofi,
– 2 cepe,
– 1 dovlecel,
– 4 rosii,
– 6 linguri ulei,
– 500 gr carne tocata mixta,
– 3 linguri bulion,
– sare, piper,
– 1 varf cutit chilli,
– 125 ml supa,
– 125 ml lapte,
– 30 gr unt,
– 200 gr. telemea,
– 2 catei de usturoi

Preparare:

Se spala cartofii si se fierb 20 min. Se toaca ceapa marunt, iar dovlecelul si rosiile se taie cuburi. Se incinge uleiul si se prajeste carnea tocata. Se adauga ceapa, dovlecelul si se calesc 5 minute. Se adauga bulion, sare, piper, chili si supa. Se fierbe cca 10 min. Se scurg cartofii, se curata si se paseaza, fierbinti.

Se amesteca impreuna cu laptele fierbinte si cu untul, se sareaza si se pipereaza. Se zdrobeste cu furculita jumatate din cantitatea de branza. Se curata usturoiul si se piseaza, se adauga in piure. Se inglobeaza si branza zdrobita. Cuptorul se incinge la 175 grade.

Rosiile se adauga la carnea tocata, se potrivesc de sare si piper. Intr-o forma unsa se aseaza straturi succesive de carne si piure de cartofi. Se taie cuburi restul de branza si se presara deasupra. Se coace circa 20-25 minte in cuptor.
Pofta mare!

Mai multe articole