Sufleu de legume

Ingrediente:

2 ardei grasi,
2 morcovi,
2 dovlecei,
1 vanata,
usturoi,
smantana,
3 oua,
marar,
condimente (cimbru, marghiran, oregano, busuioc),
5-6 ciuperci champignion,
100 mozzarella sau telemea.

Preparare:

Toate legumele se toaca in cuburi mari de 2 degete. Se aseaza intr+un vas de ena, sau o cratita, se stropesc cu putin ulei, se condimenteaza, se potriveste de sare si piper si se acopera cu folie de aluminiu si se baga la cuptor la foc mediu, pana se inmoaie si morcovul (se verifica cu furculita).

Cand legumele sunt fierte se scoate vasul de la cuptor si se acopera cu un sos facut din 3 oua, 1 pahar mare de smantana, telemeaua sau mozzarella rasa, marar si usturoi. se mai da la cuptor pana ce capata o culoare aurie deasupra (circa 5 minute). Se poate servi simplu sau ca garnitura la pui Shanghai sau la orice friptura.

Mai multe articole