Ingrediente:
2 morcovi, 
1 pastarnac, 
o radacina de patrunjel, 
2 cepe, 
 telina, 
2-3 cartofi, 
o mana de fasole verde, 
o mana de mazare, 
2-3 frunze de varza,
2 ardei grasi, 
un dovlecel,
2-3 bucatele conopida, 
100g unt, 
o lingura faina, 
sare, patrunjel verde, 
2 l apa
Preparare:
Legumele se curata, se spala si se asaza la foc cu apa si sare. Cand totul este bine fiert, se strecoara, apoi se trece prin sita. Se topeste o parte din unt in vasul in care a fiert zarzavatul, se presara faina, se amesteca bine, apoi se pune si pireul de zarzavat.
Dupa ce totul s-a inabusit putin, se adauga zeama de zarzavat si se lasa sa mai fiarba 15-20 de minute la foc mic. Se serveste cu restul de unt si verdeata tocata pe deasupra, iar drept garnitura, cu crochete de paine prajita sau cu saleuri.