Supă de nap şi morcov (de la 6 luni)

O legumă pe nedrept uitată de noi toţi, napul conţine nutrienţi indispensabili creşterii şi dezvoltării bebeluşului. Asociat cu gustul dulceag al morcovului, napul va fi pe placul celui mic, într-o supă sănătoasă şi delicioasă, pe care bebeluşul tău o poate savura începând de la 6 luni.

 

 

Ingrediente:

  • 100 g de nap
  • 100 g de morcov
  • 1 lingură brânză
  • 1 vârf de cuiţit de chimen

 

Mod de preparare:

Spălaţi, curăţaţi şi tăiaţi în bucăţele napul şi morcovul. Fierbeţi legumele la abur aproximativ 20 de minute. După ce au fiert, mixaţi legumele, brânza şi chimenul, adăugând câte puţin din zeama în care au fiert, pentru a obţine consistenţa unei supe.

Puteţi înlocui brânza cu o lingură de smântână sau puţin unt, în funcţie de preferinţele copilului. Pentru a oferi un gust aparte, puteţi adăuga puţin parmezan.

 

 

Sursa: la Cuisine de bébé

Mai multe articole