Tagliatele cu legume si bacon

Ingrediente:

400 g tagliatele
250 g bacon afumat
50 g cascaval
sare
piper
2 ardei rosii
un ardei verde
2 cepe mici
cimbrisor verde
 3-4 rosii cherry
 2 linguri ulei de floarea-soarelui

 

Preparare:

Se pun pastele sa fiarba in apa cu sare. Dupa ce au fiert, se scot intr-o sita si se trec prin jetul de apa rece cateva minute, apoi se lasa la scurs.

Se curata ceapa si ardeii, se taie bucati medii si se calesc in ulei. Dupa ce s-au rumenit si au capatat o culoare aramie, se condimenteaza cu sare, piper si cimbrisor verde.

Separat, se taie baconul fasii si se caleste in sucul propriu. Se rade intre timp si cascavalul si se taie rosiile pentru decor.

Dupa ce s-au scurs pastele, se pun intr-un bol impreuna cu baconul afumat si rumenit, cu cascavalul si cu legumele gratinate in ulei.

Tagliatelele se orneaza cu rosii si cimbrisor proaspat.
 

Mai multe articole