Taitei cu legume, tofu si sos de alune

Ingrediente:

– 400 g taitei chinezesti din faina de grau,
– 1/4 varza rosie,
– 4 fire de ceapa verde,
– 4 morcovi,
– 1 ardei gras rosu,
– 250 g tofu,
– sare, piper

Pentru sosul de alune:

– 100 g alune neprajite si nesarate,
– 2 cepe,
– 2 catei de usturoi,
– 3 linguri de sos dulce de soia,
– zeama de la o jumatate de lamaie,
– 1 lingurita Sambal Oelek (pasta de ardei iute, zahar si otet),
– 1 lingura de zahar de palmier sau brun,
– 3 linguri de ulei de masline BERTOLLI,
– 300 ml lapte de cocos,
– sare

Preparare:

Prajesti alunele intr-o tigaie fara grasime pana devin maronii, apoi le tai marunt. Cureti cepele si le tai. La fel procedezi cu usturoiul. Intr-un castron mai inalt pui alunele, ceapa, usturoiul, sosul de soia, zeama de lamaie, pasta Sambal Oelek si zaharul brun si le mixezi pana obtii o pasta cremoasa.

Intr-o tigaie, incingi uleiul de masline BERTOLLI si calesti piureul de alune. Il diluezi cu laptele de cocos, amestecand continuu si il lasi la fiert 3 minute. Gusti si potrivesti de sare. Tai julienne varza rosie, ceapa verde, in inele, iar morcovii, in bastonase subtiri.

Speli ardeiul gras, ii scoti samburii si il tai fasii. Lasi branza tofu la scurs si o tai in bucatele. Taiteii ii fierbi dupa instructiunile de pe pachet. Ii scurgi de apa, ii asezi in patru farfurii si peste ei torni sosul de alune. Se aranjeaza legumele si tofu peste pastele cu sos si se serveste calda. Pofta mare!

Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe articole